fredag 15. mars 2024

Douwe Bob - Where Did All The Cool Kids Go?

Douwe Bob er den nederlandske artisten som fanga oppmerksomheten min under Eurovision 2016 med den kule countryaktige låten Slow Down, som han ble nr. 11 med. Jeg skrev om hans 4. album The Shape I'm In i 2018, og denne skiva her kom ut 14. februar, altså på Valentinsdagen. Dette er hans 6. album, og med unntak av 7. plassen til debutalbumet har han hver gang nådd Topp 5 på den nederlandske albumlista, én gang nr. 1. 

Tittellåten åpner skiva, og den er en fin og kul poplåt med betraktninger fra ungdomstida og om forandringene som har skjedd i byen og området der han vokste opp.

Chase My Heart Away (Hero) er mye mer country i stilen. Douwe Bob har tre barn, og når jeg hører teksten kan det godt være at låten er til de, eller en av de.

Step Outside er også sterkt countryinspirert, og kan også tolkes som en fars sang til sitt barn. Her et liveopptak som utifra datoen ser ut til å ha være fra releasekonserten.

This World Is Our Home kom ut som singel ifjor og er en fin og enkel hyllest til livet. Her er et fengende sing-along-refreng som jeg tror gjør dette til en populær låt live:

Siste låten jeg tar med er Nothing To Lose, som også er en fengende godlåt i mine ører:

Det er også noen låter her hvor Douwe Bob tar det helt ned, og hvor han får fram en fin følsomhet i stemmen sin. Jeg tenker da spesielt på Light Of My Life og avslutningssporet Nothing At All.

Jevnt over er dette et solid album som er lett å bli glad i. Jeg liker hvordan Douwe Bob varierer mellom pop og country, noe som er en styrke. Det er mye positivitet og humør her, og det virker som vi har å gjøre med en artist som har funnet roen i livet.

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar