onsdag 13. mars 2024

The Northern Belle - Bats in the Attic

Jeg skrev om The Northern Belles 3. album We Wither, We Bloom i 2020, og jeg husker ennå den glimrende konserten deres på amerikanafestivalen Interstate 19 på Vulkan i Oslo i januar-19. Utgivelsen med sju låter i -21 fikk jeg ikke på radaren, men nå har de kommet med en ny fullengder som jeg har hørt mye på de siste dagene. Og med en albumtittel som maner fram et heftig barndomsminne da jeg sommeren før jeg begynte på skolen våkna midt på natta hos min mormor av en flaggermus som fløy over hodet mitt. Min mormor visste råd, hun klarte å fange flaggermusa i potta som stod under senga (og som heldigvis for dyret var tom ...) og fikk den ut av vinduet.

Dette er til tider deilig og behagelig amerikana, eller popcountry. Uansett er det lett å bli glad i denne skiva, som er en fin blanding av rolige låter og mer melodiøse. Det begynner med den neddempa perlen Astral Plane:

Merchant Navy Hotel er av den lekne sorten, og er en låt med vakre harmonier. Denne tror jeg blir en hit live framover, full av humør og musikkglede som den er.

Our Own Frequency har en fin rockegitar i lydbildet, og den lager en ekstra spiss på låten som jeg liker. Med det viser The Northern Belle igjen den musikalske lekenheten som er et varemerke for de.

Japanese er en deilig, akustisk låt der Stine Andreassen briljerer vokalt. Hun har en stemme som er som skapt for låter som dette. Det er bare å slappe av og nyte denne lille perlen på 1:41.

Til slutt tar jeg med Hell & Back som også er en perle, eller diamant av en låt. Denne gangen er det gitarpop, og det er en livlig låt som jeg bare må bevege meg til.

Må også nevne gode Treat Yourself Better som er et råd til en venninne om å kvitte seg med en type som ikke er god for henne, der ordet Better blir "hamret" inn på en mild og bestemt måte i refrenget. Og i klassen for kule låttitler er Even Dylan Can't Make This Right høyt oppe på lista.

Rett og slett et behagelig til tider nydelig album fra The Northern Belle der de befester sin posisjon som noe av det fineste vi har på amerikanafronten her til lands.

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar