søndag 24. mars 2024

Tyler Ramsey - New Lost Ages

Tyler Ramsey skapte seg et navn som gitarist i Band of Horses, som han forlot i 2017. Nå i begynnelsen av februar kom han ut med sitt femte soloalbum, som jeg endelig har fått tid til å høre en del på de siste dagene. Her er en fin blanding låter, noen rimelig rolige, andre mer melodiøse og av den fengende typen.

I følge presentasjonen på Spotify så handler dette albumet om å gå tilbake i tid og finne minner som har støvet ned innerst i hjernen,. Kanskje for å finne en forklaring på hvorfor en er som en er, eller hvorfor livet har blitt som det er blitt. Åpningslåten These Ghosts går rett inn i platas tema:


Ramsey har en dvelende, litt drømmende vokal som passer godt til musikken. Her i Fires legger han også på et lite anstrøk av country med en steelgitar, i en låt som handler om å reise seg fra motgangen livet har gitt en, som en fugl Fønix.


Tittelåten New Lost Ages er min favoritt blant de rolige låtene, den er meget stemningsfull med en tekst vel verdt å lytte til der Ramsey stiller spørsmål ved om vår klode blir mulig å leve på for våre barn og barnebarn.


Her er også en rolig, dvelende låt til minne om musikeren Neal Casal, som tok sitt liv i 2019, 50 år gammel. Flare heter den, og er en fin hyllest til en gitarist og låtskriver som inntil nå var fremmed for meg.

You Should Come Over er en av de mer rocka låtene, og da også en som fenger meg. Ramseys vokal ligger ofte på en måte bak musikken, noe som kommer godt fram her.


Dette er blitt et bra album. Noen av de rolige låtene kan bli litt vel dvelende, men uansett hører jeg at det er kvalitet bak hvert spor. Jeg får en følelse av at dette var et viktig album å få ut for Tyler Ramsey, jeg merker at han legger mye følelser både i sin vokal og i musikken. Det tiltaler meg som lytter.

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar